Benskydd- Åsiktsinlägg

Benskydd är bra att ha till hästen i både hoppning och dressyr, jag tänkte skriva lite om olika benskydd, deras inverkning osv.

Damasker

PÅ en dressyr framridnings bana ser vi ofta vita ludd damasker. Damaskerna används också ofta vid hoppning, eller mera markarbete. Dem hjälper till att skydda insidan av benet från knäna-kotan där dom avslutas där kotan tar slut. Ofta bra om hästen slår ihop med benen så att din häst inte blir skadad. Ett snabbt alternativ om du inte vill/orkar linda och ett relativt billigt. 199 kronor brukar ett par damasker landa på. Värt det, ser snyggt och stilrent ut.

Senskydd- fram

PÅ en hoppbana så bär dem flesta hästar ett par senskydd, som är öppna på framsidan. Dem skyddar båda sidorna från knäna-kotan (börjar en bit nedanför knäna), samt baksidan av benet där dem ömtåliga senorna sitter. Ett nästintill måste vid hoppning då det är lätt hänt att hästen slår i.
Pris? Ja, ungefär 150 kr får du betala för ett par bra benskydd. Vill du ha dem i läder får du lägga på mer.

Senskydd- bak

Ungefärligen det samma, fast skydden skyddar bara insidan och har en kortare variant. SE bilden.
Priset för dessa är ngt billigare, så kanske 120 kr.

Teknikskydd- fram & BAK

Vet faktiskt inte särskilt mycket om dessa, men dem ska klämma åt på ett visst sätt vid hoppning. Cooper har sådana. Pris? Ingen aning. Ungefärligen detsamma för bak, se bilden.

Benlindor

Benlindor, eller Lindor, är ett snyggt dressyrigt alternativ. Skyddar och ger ett bra, jämt stöd. Används oftast inte vid hoppning. Det ser snyggt och proffsigt ut med lindor enligt mig själv. Enkelt att tvätta, jobbiga att rulla upp. Man kan aldrig få för mycket lindor! Det här är ett alternativt för den med låg budget, du får ett par lindor för 100 kr, men såklart kan vi klättra i priser högt upp i skyn.




Kommentarer

Kommentera du också!

Namnet var...:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt och osynligt)

Blogg eller hemsida?

Skriv vad du vill:

Trackback
RSS 2.0