stop

nu tar jag ett stop, känns skönt att komma hem och slippa bloggar. I have a life you know. Kommer nog börja blogga på en anna blogg, som även är om vardag.
Ha det bra, så länge! Nya bloggen kommer antagligen upp här så håll utkik!

Paus

Bloggen känns seg och jag har 0 inspiration, så jag pausar min del av bloggen tills jag känner mig taggad igen! :)
Puss och Kram!
/Vilma

Random fakta about ida

*Jag tycker katter är läskiga (vissa)

*Jag har brutit högerarmen en gång.

*Jag tycker inte om att vara hemma ensam, oftast.


Snartvilmut

Idag är det sista dagen på lovet. Det är ju typ åtta veckor kvar tills nästa lov. Fast jag ska ju åka bort fre v.4 och är borta i åtta dagar :) idag ska jag hem till vilma, vi ska "passa" hennes bror. Antar att det blir lite cupcake bak, filmmys och lite sånt!
Ni får ha det så bra, lite luddrigt inlägg men jag bloggar från ipaden.


tjohoooo

<3

od-sjailkz

dsjkdsk

nkdsnxklxz

ilkscnxls,.<z

-----

kofökdjds

Testar

korv

Fem saker du inte visste om Vilma!

* Jag är sjukt svag för kärlekshistorier, filmer eller böcker, jag börjar gråta till allt i princip. Kärlek är det finaste jorden har! ♥

* Jag älskar te och dricker det hur mycket som helst.

* Jag bakade mina första Chockladsufflér idag och dom blev jättelyckade!

* Jag är kär ♥

* Blondinbella är en stor förebild för mig, jag tycker hon är äkta och sund rakt igenom. Dessutom etsade ett par ord hon skrev i två inlägg sig fast i mitt huvud: "Jag tror allt blir mycket lättare om man har något man verkligen brinner för" och "Trivs med din kropp, när jag började göra det så blev det mycket lättare att njuta av livet!". Åh så sant!

/vilma

Elsas värld

Har nu kollat på Elsas Värld. Jag tycker den serien är lite oproffsigt gjord ibland. Men den är ändå bra och jag kollar på varje avsnitt. Inte min favorit serie men helt ok. Vad heter eran favorit serie?


Dagens ridpass 8/1 2012

Jag fick rida med på en lektion idag. Nivån på den var nybliven K3, det är ungefär den nivån min lillesyster rider på. Jag har redan gått förbi den nivån, men det var den jag kunde rida i. Vi övade lite på övergångar, volter, halter, och skänkelvikningar. Det var väldigt bra för då kan det få en "finputs" Victor var väldigt pigg och tyckte det var spännande att rida med massa andra, han fick även hjälpa en häst genom att vara draghjälp. Formen satt inte så fint. Men det kändes som han lyssnade på mig förutom när han blev väldigt stark. Jag har även lite och berätta för er, men vill att allt ska vara klart.


Tävling hos linnolsson.se

Var med och tävla du också i denna över grymma tävling.
BILDEN ÄR LÄNKAD


Stallet next

Hej, hade först planer att åka med familjen in till stan, men det blev kolla på ponnycupen istället. Heja Vilma! Ska även rida Victor men det blir inte förens fem då det är lektioner. Så det får bli storputs idag. Hade tänkt att rida ett ordentligt dressyrpass. Med fokus på framåt bjudande och lösgjord ponny.
Första dagen Victor kom.

Mitt i storbak!

Nu sitter jag och väntar på att min andra plåt muffinsar ska bli klara så att jag kan fixa frostingen och göra dom till cupcakes! Imorgon är det ju Ponnycupen, och då måste vi bjuda på fika, så från min del blir det Cupcakes som är gula med Nonstops på! :D Cupcakes är ju så söta så att man dör, har världens cupcakefeber just nu...
Lite senare ska jag försöka mig på Choklad Sufflér, jag hoppas det går bra :)
Kääärlek tillhästen! (haha kolla minen)
Foto: Josefin Åberg
/Vilma

Ridhus, Paddock eller inget?

Idag när jag skullle rida så blev det inte så. Ridhuset var upptaget för lektioner pågick och utebanan var fryst och gräset var halt. Men jag skrittade iaf på utebanan. Men det jag ville komma till är det väldigt jobbigt att inte kunna rida överallt. Det skulle vara så skönt att ha ett till ridhus. Men man ska faktiskt inte klaga, tänk dom som inte har ridhus alls. Det skulle jag aldrig klara, men ändå ganska mysigt. Det blir att man rider ut ofta.
Har ni ridhus/Paddock eller inget?







Kvaliten på schabrak

Idag så visade min kära Mamma mig skillnaden mellan vårat vita Mias Rs schabrak som tvättas ofta och vårat ljusblå från modern horse. Mias schabraket var som i ny skick även lindorna till. Medans både Modern Horse lindorna och schbraket var i väldigt dåligt skick. Har krympt och blivit väldigt noprigt. Vi tävlar med det vita och tvättar det efter varje tävling, medans det andra nästan aldrig.
Så jag ville bara säga att när jag köper saker tycker jag att kvaliten är väldigt viktig. Det känns onödigt att köpa ett fint och lite dyrt schabrak som blir alldelles skruttigt efter två tvättar. Så därför rekomenderar jag inte Modern Horse. Medans en stark rekommendation är Mias produkter! Jag tycker det är finare med ett schabrak med fin kvalite som inte är noprigt eller drar till sig hår. Något jag även tycker är dåligt är när undersidan på schabraket är vitt. Vad är det för mening att ha en vitt undersida medans övre är blå. Det blir så smutsigt och ser väldigt oprydligt ut. Det är ju inte så att undersidan spelar någon roll va? Hööks är experter på att ha vit på undersidan.
/ Ida och Victor

Händelsen igår.....

Det var en som ville veta händelsen när jag ramla av 2 gånger. Det var så att det kändes som jag hade han fram men han var gunghästig, om ni förstår vad jag menar. Sen så ställde jag mig upp för tidigt och inte väntade in han. Och då blev det lite fel.... Sen så dit han hoppade var läktaren och den tycker han bara är läskig utan folk på. Så jag tror han vart skeptiskt och jag trodde att han skulle hoppa. Men så blev det inte.. Han vägrade och jag som inte har så bra balans och jag ramlade över halsen och sen ramla jag av. Efter det blev jag rädd, och lite yr.

Sen när jag skulle hoppa själva banan gick det bra tills samma hinder. Jag tror det satt kvar i huvudet på oss båda. Jag var med om han skulle vägra, men istället blev hoppet väldigt konstigt. Jag såg video på det och där såg det inte alls konstigt ut men det kändes verkligen skumt. Jag flög av som en vante, så jag landade precis efter hindret och jag tror han hoppade över mig.
Varken jag eller Victor vart skadade. Men jag vart väldigt rädd och chockad.
/ Ida och Victor

Hitta sig själv

Jag har länge varit lost, eller jaa... Försökt att hitta mig själv i någon annan, drunknat och simmat upp igen. Alldeles nyss fick jag en uppenbarelse, när jag stog i badrummet och tvättade händerna. Jag förstod vem jag var, för första gången i hela mitt liv insåg jag vem jag var.

Jag insåg att jag var tjejen som har en rosa personlighet, med prinsesslockigt hår och kärlek för fina saker. Jag är tjejen som vill vara snäll men tuffar på sig för att inte släppa någon in, vilket är något jag verkligen ska sluta med. Jag är tjejen som älskar kläder och inredningsprylar, som tycker att baka och laga mat är något av det bästa som finns i hela världen och jag är tjejen som lever för mina fyrbenta djur, Hästarna.

Jag insåg varför jag hatar vissa människor, att det är för att dom inte har hittat sig själva. Det är därför jag har hatat mig själv, tyckt att jag är fel och falsk. Jag tror inte ni förstår hur stort det här är för mig, att kunna trivas i mig själv! Jag har insett det nu, att man inte kan älska någon om man inte älskar sig själv. Och nu gör jag det. Det är en obeskrivlig känsla, en stor lättnad blandat med glädje och lyckokänslor. Jag önskar att alla i hela världen kan känna detsamma.

Nu är det slut på hatandet, skitsnacket, försöket att vara någon annan osv. för jag behöver inte vara en kopia av någon annan, när jag kan vara orginalet? Jag är en kärleksfull människa innerst inne, jag har haft svårt att visa det men nu är det slut på det!

Åh jag älskar mitt liv!!!
"I'm not gonna stop until the day
I'm standing on top of the world"


/VILMA

Bloggen börjar om på nya banor

Eftersom att jag och Ida har ca. 0% inspiration så tänkte vi börja om lite. Jag tänkte ta och fixa en ny design, det kommer bli lite mer vardagsinlägg blandade med hästarna och så bättre uppdatering.

Dax att rycka upp oss! Vad vill ni läsa om?

Skit.....

Tävlingen idag gick skit... Ramlade av två gånger samma hinder... hästen lyssna inte... katastrof... gjorde inte illa mig iaf.... blev rädd.... rädd hopryttare, njaa.... kanske dressyr next.... hästen inte framåt....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja min lilla tävling i postiv form.. Nej men är väldigt ledsen och rädd om ni vill ha mer berättat om vad som hände får ni kommentera. Ska snart börja fixa mig för kvällen. Vi ska till några gäster på middag kommer komma hem sent inatt så detta blir nog det sista inlägget, om inte ett litet avslöjande kommer upp.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag är tvungen att göra streck imellan då det inte vill hoppa över en rad och det blir jobbigt för er att läsa.


Vivc- fyra liv

Varken Vilma eller Jag har motivation för bloggen. Vi kanske skriver ett inlägg som är nogorlunda bra om dagen, men det är för lite. Så vi hade tänkt att ändra bloggen till en vardagsblogg också. Alltså en blandning, utav vårat liv i stallet och utanför. Då kan det bli mer och bättre inlägg. Blir det bra med er? tex. som Nellieberntsson.se en blandning utav 3 liv, hon, stella och bellman. Nu blir det Victor, Ida, Vilma, Cooper.
Så nu vet ni om vi kommer skriva vardagsinlägg lite då och då, för det är en blandning.
Tycker ni att vi gör rätt att göra vardagsbloggen i samma blogg?


Caprilli tävling

Outfiten blir det byte bara ut blå jackan mot min spooks fleece ;) dock vet jag inte om jag kommer frys ihjäl, men men. Jag kom på att Victor ska få ha ett blått skritt täcke också.
Hoppas vi överlever ;)


Ta hand om dig!

Jag tror att många ofta missar sig själva i sin dagsplanering. Ett tag tänkte jag så lite på mig själv och så mycket på andra, samt var så stressad så att jag fick en psykisk klieri över hela kroppen (jag tror i alla fall det var orsaken). Nu kliar det inte alls lika mycket, för jag har lärt mig att ta hand om mig själv.

Det behöver inte vara så dramatiskt som det låter, utan bara en kväll med ett bad och nagelfix kan göra underverk. Själv hittar jag min självsfrälsning i att baka, gärna så sött som möjligt. Även laga mat och mocka, konstigt nog.
Jag är en väldigt rastlös person som blir väldigt trött på saker och ting ofta och snabbt, ändå har jag svårt att sluta göra saker eller skiljas från något. Det här har jag fått bukt med när jag har börjat ta hand lite mer om mig.

Men eftersom att allting i livet är lättare sagt än gjort, så slängde jag ihop ett litet collage med saker att göra!

Ta hand om dig!
/Vilma

Vad saknas...?

Våran blogg är beroende av våra bloggläsare och vi skulle uppskatta ifall du ville ta en minut och skriva ner ett par rader om vad som är bra och dåligt med bloggen. Vi blir endast glada över alla kommentarer vi får oavsett innehåll!

Fix och trix

Idag vaknade jag upp hos Emilia med Tilda och Mathilda. Hade kvart på mig att göra mig i ordning för att mamma skulle hämta upp mig. Eftersom Ebba skullle träna för Emelie Brolin. Det gick super bra hon var verkligen en bra tränare. Stark rekommendation. Jag hängde med för det var kul och nyttigt att se på träningar, plus att jag ville se hur det gick och gosa med Victor.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag ska fixa lite för imorgon, har det mesta i stallet. Smörjde tränset lite snabbt idag också. Det börjar kl 10 med banbyggning men vi ska vara där lite innan och släppa ut hästarna.
Det här har jag kvar att göra (lite i stallet):
Borsta ordentligt, han kommer vara ren då han inte hinner gå ut i hagen innan.
Byta schabrak
Ta in stövlarna och kolla om dom är rena
Lägga kameran på ladd
Ta fram alla kläder(som är hemma)
Det är väl lite utav det jag ska göra nu


Tävlings outfit.

Imorgon är det Caprilli- tävling för mig och Victor. Ska bli spännande och kul. Hade tänkt legga upp outfiten för morgondagen. Dock är det inget collage, så ni får nöja er med en bild på varje sak.
Jag hade tänkt att köra på en simpel outfit, marinblått och lite brunt. Dock är det bara på sadel, träns och skor. Jag tyckte outfiten kommer vara snygg och stilren. 
Vad jag ska bära:

Mina finstövlar. Hoppas verkligen att dom passar. Dom är dödssnyggt till Victors bruna grejer. Gillar att dom sticker ut lite. Om dom inte passar blir det klämma ihop tårna eller mina svarta MH.
Ebbas kingsland tröja. Tror att den var borta, om så blir det min blå kingslandjacka.
Sen svarta ridbyxor, charles owen ridhjälm, racesafe väst, blå rockel handskar. Men det fick inte vara med på bild det skulle bli en lång text.
Vad Victor ska ha på sig:

Blåa John Whitaker skydd. Dock så är bak helt borta, så antagligen blir det utan bak eller mina svarta verdugus, men dom passar inte in....
Schabrak från Hööks, han kommer även ha en matchande huva till. Schabraket är mycket snyggare i verkligheten.
Sen såklart sadel, träns, bett, och sådant logiskt. Men det fick inte vara med.

Träning - Tävling

Imorgon ska jag och Tin-Tin träna för Emelie Brolin, en duktig dressyrryttare som kommer till Siggesta och håller träning en dag :) 45 minuters egen tid... Jättekul. Jag och Tin-Tin är skittaggade!

På söndag är det tävling... Ponnycupen! :)

Dagens planer

  • Ut och springa
  • Äta frukost
  • Ploca ur diskmaskinen
  • Städa rummet
  • Städa Garderoben
  • Städa mitt badrum
  • Göra lunch till Emelie träning
  • Tvätta ridsaker
  • Blogga

/Vilma

Ponnyakuten

Det första avsnitten castingen finns nu officelt uppe på stv play. Det börjar sändas 15 januari på tv.Jag har redan sett castingen och avsnitt nummer 2 dom råkade lägga upp två fast det var meningen med 1. Jag gillade Pa1 mest än så länge. Jag tycker det är lite tråkigt för det är mest samma problem. Men ändå väldigt kul och lärorikt!
Gillar ni Ponnyakuten?


Privatlektion för Elin

Igår så red jag en privatlektion för Elin med Tin-Tin. Han hade inte blivit riden ordentligt på länge utan var väldigt stel och otränad, så vi började med att värma upp via en övning längs fyrkantspåret. Från början skulle jag bara rida runt fyrkantspåret och göra tiometersvolter vid B, E, C och A. Då var han ganska ovillig och stretig, men vi började även med halter emellan för att få lite mer uppmärksamhet. Efter det gick vi in på en volt och ökade och minskade böjningen, alltså gick på en mindre volt och en större.

Sedan jobbade vi lite i skritt med trav övergångar. Nu började han jobba riktigt fint och bli varm i kläderna! Efter det så travade vi på en volt vid A och gjorde skänkelvikning från den öppna delen till den slutna igen. När jag väl kom ut till väggen ökade jag på för att ta större steg. Det gick superbra! Han började arbeta i en toppenform här och verkligen jobba med ryggen. Min sits blev även väldigt bra. Vi gjorde samma sak åt andra hållet, och sedan samma sak åt båda hållen i galopp. Han var verkligen jättefin och hade en jämn rytm i galoppen och galopperade med stora fina steg.

Vi avslutade ridpasset med att rida sluta på diagonalen fram till X där vi gjorde en öppna upp till A på rakt spår. Han var jätte jätte fin och vi avslutade passet med en djup form. Jag är jättenöjd med lillhästen som är så duktig! Elin är ju också en sån duktig tränare så det är jättekul att träna för henne.

/Vilma

Words

"Att bete sig moget och vara artig kostar ingenting, det kommer snarare betala dig tillbaka senare i livet."
Tänk ifall vi skulle lära oss mer av det.

Märkessutrustning

Innan jag börjar det här inlägget, så tänkte jag bara säga att det viktigaste med utrustning är att du och din häst gillar det, inte alla andra.

Jag älskar märken. Det är ren och skär sanning, det är fakta. Jag tycker att mitt Schockemöhleschabrak är dödsnyggt. Jag tycker att min Kingslandjacka slår en gammal från Hööks. Jag tycker att mina JW vantar är finare än mina gamla Hööks vantar. Jag tycker att mitt Tattinisett slår mitt från Hööks. Det är helt ärligt hur jag tycker. Jag tycker att många saker är finare än vissa billigare kopior.

Men jag tycker om vissa fina Höökssaker, jag tycker att ett täcke från Börjes kan vara skitsnyggt och att ett par lindor kan ha vilket märke som helst, att det inte spelar någon roll. Jag tycker att det viktigaste med saker är att det ska se exklusivt och genomtänkt ut, annars lockar det inte mig.

Det viktigaste för mig, det är att se ren och prydlig ut. Sedan är det klart att jag tycker det är mycket roligare att styla min häst när han får ha sitt HV Polo Schabrak och jag kan ha min Kingslandjacka, men det spelar inte nån jätteroll. Sanningen till att jag köper märkessaker för egentligen gigantiska summor pengar, är för att det oftast håller bättre och är snyggare, finare och det lockar mig mer. Jag känner mig bekväm och fin i det, det boostar mig själv! Jag ser inget fel i det.

Det jag blir irriterad på är alla jävla stämplar man får. Alla tycker att jag är bortskämd, för att jag får hög månadspeng (jag får ju mitt barnbidrag) och att mina föräldrar är snälla och skjutsar mig och betalar lite saker. Men det är också för att jag tar mycket ansvar, mitt barnbidrag köper jag egna kläder och fika för. Jag är barnvakt åt min lillebror en gång i veckan och tjänar pengar via det. Mina föräldrar är snälla och jag är väldigt tacksam över att jag fick just dom, kanske är jag bortskämd, men jag tycker inte att jag beter mig bortskämt.

Allt som jag inte behöver köper jag för egna pengar. Ta till exempel: allt jag köpte på globen köpte jag för egna pengar. Båda mina Schockemöhle schabrak är köpta för egna pengar. Min kingslandtopp plus strumpor är köpta för egna pengar. Min hjälm och nästan alla mina schabrak. Så bara för att jag har märkesutrustning, betyder det inte att jag jobbar ihop pengar för det. För vid 7 fall av 10 vid köp av utrustning betalar jag själv.

Vad är det för fel att tycka det är kul med märkessaker och att matcha och styla? Vad är det för fel med att  ha Höökssaker? Måste man vara en bortskämd rikemans unge för att ha märkessaker? Måste man vara en fattiglapp för att man har Hööksaker? Det skulle jag gärna vilja ha svar på :) Själv tycker jag inte det, vad man har på sig och vilket märke det är i från behöver inte alltid visa din personlighet.

Ifall du tyckte det här inlägget var bra så får du gärna kopiera det till din blogg, såvida det finns en länk till Vivc förstås!

Håller någon med mig?
/Vilma

<3


Gina Tricot hästkollektion

Gina Tricot har gått ut med en hästkollektion. För er som inte vet så är det en klädbutik. Det är deras andra kollektion och den kommer tyvärr bara finnas att köpa under Borås Grand Pix. Jag tycker schabraket, mössan och jackorna är sjukt snygga! Dock liknar schabraket Hv Polos väldigt mycket, mössa liknar kingsland och jackorna Hv Polo. Men det är även vissa snyggare än orginalet, kan också tänka mig mycket billigare.

/ Ida och Victor


Dagens planer

-Ta en powerwalk med Mamma
- Skriva bra inlägg till båda bloggarna.
- Åka och skritta ut med Victor
- Kolla Niclas Haking kurs.
- Skriva ut bilder och sätt upp i mitt rum i guldramarna.
Det var lite utav det jag ska försöka hinna göra idag. Ska kanske även sova över med en kompis. Har inte frågat än men det vore kul, man får ta vara på den sista veckan innan skolan börjar.

Vardagsblogg skapad

Skulle betyda mycket om ni försöker hjälpa mig på traven med att få flera besökare.
klicka här här här och här. även här och där och lite mera här

Vardagsblogg

Jag ska nog ta och skaffa en vardagsblogg. Då jag har ett stort intresse för kläder och är ofta inte bara i stallet. Så det känns som man kan tappa besökare om man skriver om sin vardag på en hästblogg.
Dock vet jag inte vilket namn jag ska ha, men jag ska iaf ha samma konto som nu. Då jag bara behöver göra en inloggning och då kan även Vilma blogga någon gång (om hon vill)
Jag kommer meddela er om när den nya vardagsbloggen kommer upp, kanske idag, om ett år, eller om en vecka.
Självklart kommer jag fortsätta blogga här!


Drar till Stan

Ska snart till stan med min underbara vän Sofia, som jag inte har träffat på super länge. Kan visa sen om det finns intresse vad jag köpt. Ni får ha det så bra, inga tidinställda men ni kommenterar ju inte och ingen bra statistik....

Nyårslöften

Här kommer ett liknande inlägg om mina nyårslöften det här året, då jag har kommit på flera.
- Istället för att sitta hemma och dega göra något, mer social
- Sitta mindre vid datorn, det är bara en dator, inget äkta, inget levande.
- Börja träna mera, tränare 2 gånger i veckan utanför ridningen, men mer.
- Inte slösa massa onödiga pengar på onödiga saker, jag har faktiskt väldigt mycket.
- Såna som ljuger och better sig dåligt, inget för mig 2012.
- Bli lite mer ordningsam, gör allt, men vill göra allt lite noggranare.
- Inte äta massa godsaker, svårt men viljan hoppas jag vinner.
- Komma ut på någon tävling med Victor, går det bra fortsätta.

Nu har min syster åkt...

... till England där hon förblir i 3 månader. Jag tror inte riktigt ni förstår, liksom 3 MÅNADER utan min fina syster att rådfråga om kläder, reta, bestämma med om hästen eller tycka om. Ingen babblande vid matbordet. Det kommer bli jättetomt utan henne.

Våran nya medryttare (Veras kompis) Emma kommer då ta Veras plats och det känns superskönt för hon är väldigt hästvan och så slipper jag ha 7 dagar i veckan utan tar 4 el 5 istället. Då har vi någon att rådfråga.

Jag kommer sakna min systeryster Veruslerus (Vera) jättemycket, men jag tror att hon tycker det är rätt skönt att komme hemifrån ett tag ♥

/Vilma

Dagens ridpass

Idag hoppade jag lite. Det stog ett räcke vid väggen i mitten någonstans och ett litet cavaletti hinder på volten vid A. Jag, Tilda och Mickis gjorde lite olika lydnadsövningar. Hoppa räcket, göra halt, galoppera hoppa cavaletti. Räcket låg till en början på 50, och sen höjde vi till 70 cm. Jag tyckte Victor var fram och lyssnade. Han kunde dock hoppa upp sig lite mer. Sen i slutet lekte vi lite, hoppade cavalettin med slutna ögon, hoppa med en hand i luften och så vidare.
Var ett väldigt kul ridpass, och jag tycker att man ska få leka lite ibland.

Nytt år- nya nyårslöften

Så sant som det var sagt... år 2011 ska bli mitt år, jag ska må bra fysiskt och psysiskt, jag ska det! Jag har bestämt mig helt enkelt. Så här är mina nyårslöften, och jag varnar er... det är en lååång lista!
  1. Hålla ordning på rummet och badrummet- jag och min syster har ett eget som ser för jääävligt ut... samma med mitt rum ofta.
  2. Inte slarva bort något- jag tappar bort allt möjligt och det ska det bli stopp på.
  3. Spara på pengar och köpa mest nödvändiga saker- spara eller slösa? Spara förstås! Jag ska ju till London i Maj och då vill jag ha mycket pengar att shoppa för!
  4. Ha som senast regel för läggning på vardagar halv elva- ofta går jag och lägger mig klockan tolv och då blir hela dagen förstörd.
  5. Börja träna mera, 2 dagar i veckan minst så ska jag springa/simma/powerwalka (el. annan motionsform!)- skäms över min kondis. Finns endast saker att förbättra!
  6. Inte ligga och dega bara för att man är trött utan umgås mera- känner att jag försummar mina vänner mer och mer och sätter hästen före. Det är inte okej och det ska bli ändring!
  7. Sluta småäta kakor och godis, bli mer hälsosam- ingen kommentar...
  8. Begränsa datortiden- jag sitter alldeles för mycket vid datorn!
  9. Hålla ordningen hos Cooper bra- bara att börja...
  10. Inte vara så feg i hoppningen- fegis=jag år 2011. ofegis=jag 2012.
  11. Kämpa på i dressyren- :)
  12. Bli supersnäll, aldrig ljuga eller snacka skit- det viktigaste lugnt!
  13. Gå upp senast 7 vardag 10 helg- för att inte förstöra dygnsrytmen.
Allt det här hör ihop på ett sätt: Jag sitter för mycket vid datorn och blir då pigg innan jag ska sova, så jag ligger vaken tills klockan är 12-01 innan jag somnar. Det gör att jag är trött när jag går upp och därför går upp för sent, vilket gör att dygnsrytmen förskjuts. Jag är trött hela dagarna och för att pigga upp mig så äter jag godis och kakor, vilket egentligen endast ökar sockersuget och gör mig ännu tröttare. Nu är jag redan dödstrött och orkar varken hålla ordning hos Cooper, peppa mig själv att våga i hoppningen, fortsätta utvecklas i dressyren eller umgås med vänner. Istället så ligger jag hemma framför facebook och stökar bara ner mitt rum och badrummet ännu mer. Jag orkar verkligen inte städa så allt blir endast värre. Det enda jag inte har en ursäkt för är punkt 12.

Har ni några nyårslöften?

/Vilma


Dagens planer

Dagens planer blir är ganska enkla, först så ska jag med familjen till Fotografiska Muséet, och sedan så ska jag träffa Ina i slussen och hitta på något :).

Nu måste jag dra! Förlåt för flummigt inlägg...

Finaste!
/vilma

Gott nytt år kära bloggläsare

Hej, nu är jag påväg hem från landet. Ska ut till stallet nog på direkten och idag ska Victor hoppa lite hade jag tänkt. Hej då.


RSS 2.0