Drömoutfit

Hittade denna bild på teammittsvenska.blogg.se och blev helt kär. Någon gång ska jag verkligen införskaffa mig scahbraket och huvan. Men jag tror i vitt då det ser så himla lyxigt ut. Dock skulle jag inte köpa hjälmen, då jag tycker det är onödigt att lägga pengar på en hjälm bara för att den har lite blått.
/ Ida och Victor

Sista dagen på 2011

Oj, det har hänt ganska mycket under året. Men minns inte alllt, men här får ni en snabbrepris i bilder.
Jag var på ridläger med Smulan, en häst jag aldrig hade ridit förut.
Jag slutade hoppa Josefine världens bästa b ponny som alltid ställde upp.
Victor blev halt, frisk, halt, frisk.
Det var nog det som hände i hästväg, själv vart jag allvarligt sjuk så det är därför jag inte har ridit ordentligt under hösten. Jag fick hjärnhinneinflammation. Om ni vill veta mer om det får ni säga till.

Jag hoppas 2012 blir bättre!

Mellandagsrea

Jag valde ut några produkter som jag skulle vilja köpa på mellandagsrean. Man får passa på!


Scapa sport schabrak, 419 kr, finns endast i full. Rött, grönt, grått, blått, och rött. Sharpman.se

Kingsland ridbyxor, 1234 kr. Finns på chevalridsport.se

Fin boxgardin, 224 kr. Finns på hooks.se

Kram Ida och Victor

HV Polo väst


Hv Polos väst finns nu på Cheval för endast 719 kr! Det är ett kap kan jag lova. HV POLOS produkter är alltid snygga och passar hoppryttaren lika väl som dressyrryttaren.
http://chevalridsport.se
/Vilma

Vi alla vill bli störst

Jag tror att många utav oss bloggar för att dela med sig av våra liv, men även uppleva saker. Vi vill bli störst, vi vill uppleva nya saker. Vi vill helst inte sitta med en kommentar på ett inlägg, vi vill bli stora. Helt plötsligt kanske du blir länkad på en storblogg. Då har du kommit ett steg längre, det lockas till mer besökare.Du har kommit ditt du ville komma du fick mer besökare, du blev nöjd. Men kanske bara för den dagen, alla besökare stannade inte kvar kanske inte ens en tredjedel. Så hur ska du göra för att dom ska vara kvar?

Mitt tips är att börja inte försöka skriva som någon annan. Du skriver om ditt liv och inte någon annans. Försök blogga mycket, men inte för mycket. Vissa bloggar kanske skriver tex "hej ska ut och rida nu" i ett inlägg då blir det lätt att man inte bläddrar ner och läser dom andra inläggen.
Så mitt tips är att var dig själv, då kan ingen stoppa dig om du verkligen vill det.


/Ida och Victor

Klättring

Hej! Idag på schemat så står det först klättring och sedan någon teater med Mormor & Kusinerna! Är lite små skeptisk till det här med klättringen, dels för min höjdskräck, dels för min klumpighet och sedan har jag 0 kondis. Jaja... Benmuskler har jag iaf! :)

Nu måste jag kila, uppdaterar senare idag!
/Vilma

Bildbomb - Vivc

Alla bilder är fotade utav Josefine, som ni hittar HÄR

Vi har även massa fina failbilder från denna dag, men vill ni se dom?

Övningar och banor för hästhoppning- idee

Fick en bok i julklapp. Där det står om olika övningar och banor för dig och din häst. Vissa lite svårare och vissa lagom nivå. Jag blev mest förtjust i dom olika övningarna. Och så fick jag en idee.

Varje vecka väljer jag ut en övning i boken och skriver om den här på bloggen. Varför den är bra, vad ni övar och hur det ser ut. Så att även ni kan ta del av den bra boken. Jag tar en bild på övningen (finns i boken) och lånar text om varför den är bra (finns i boken)  Tex.

Klockan - Hästen tränas på att hoppa på böjt spår och volt. Övningen består av fyra hinder.... och en massa mer.
Tar bild och lägger upp. Kan även skriva om jag prövat banan eller ej och vad jag tycket om det.
Men jag gör det ändas om ni skulle tycka det vore kul, ni kunde även komma med ideer kanske tex "min häst är väldigt svag och har svårt att byta galopp" Och då letar jag efter det och skriver en bra övning.
Skulle ni vilja att jag skulle börja med "veckans övning"? Snälla kommentera om det skulle vara kul.


/ Ida och Victor

Löshoppning

Igår löshoppade vi Victor- Så inlägget blir skrivet i idag form.

Vi började med att släppa han medan dom byggde fram och han gick efter mig hela tiden, när jag stannade stannade han. Sen pröva jag springa och jag har gjort det förut men då orkar han inte springa med utan skrittar bara. Men det gick superbra även där stannade han på direkten. Ska filma någon gång.
Älskar verkligen när han följer efter en ♥

Sen fick han galoppera fram och börja hoppa. Han gick inte på sidan eller något men han började hoppa jämfota. Hur gulligt som helst :) Sen höjdes det och höjdes. Han vände liksom så han kom i andra varvet och smet imellan hindret och vägen, som kanske var 3 dm bred. Och sen hoppade han hjälphindret ut. Han hoppade väldigt fint, men jag blir så nervös så jag vågade knappt kolla. Men till slut slutade det på 125 cm. Är så stolt över han och ni kommer se på bilderna att han  är ganska högt över.
125 tror jag det var, eller 120.
Här var hjälphindret in.
Den är havre och morott han har i munnen.
Gubben han kom till en när man bad om det.
Passar på att vila, samlar energin.
125 kolla vad högt över han är.
Sen en liten landa bild i 125 kolla bakbenen liksom.
/ Ida och Victor

Vågar jag....?

Nu är frågan:
Vitt BR Schabrak eller Mias RS Schabrak?
Nytt tävlingschabrak ska inhandlas.

Mias RS                                                              & BR i annan färg

/Vilma

År 2011

I snabbrepris år 2011 så kan man säga att dom enda stora händelserna var:
Jag började rida Tin-Tin, Cooper blev halt, frisk, halt, frisk, halt, frisk. Jag åkte ner till Kalmar och sedan till Bornholm, där jag började fundera över hur jag betedde mig och fick mig att börja tänka lite. Började sakna Vivc igen! Umgicks mycket med olika goa folk, kom närmre många men växte även ifrån gamla vänner.

Började sjuan i en ny klass, med grymma personer som gjorde mina skoldagar 1000 gr roligare! Pluggade som en galning och fick bra omdömen. Började tävla Ponnycupen och avslutade hösttävlingsesången med en vinst, där jag och Tin-Tin vann på 66%! Jag började även under våren att tävla Lukas, och vi kom aldrig ifrån en tävling utan rosett, den hästen är grym!

Lukas var en helt underbar ridskoleponny som lärde mig massor. Men alla lyckliga sagor har ett slut, även min och Lukas. Jag har blivit för lång och slutat rida henne. Det är dax för henne att lära nya små underbara ungar att hoppa!

När jag började rida Tin-Tin så började jag rida, jag började hitta ett syfte i ridningen och jag började bygga vidare på det. När jag kollar på bilder och på filmer ifrån när jag började rida Tin inser jag hur mycket jag har förbättras med hjälp av olika tränare! Man kan nog säga att Tin-Tin lite lärde mig att rida dressyr.

Jag har hittat mycket inspiration i honom som har gjort så att jag har lyckats ta mig vidare. Han har varit min räddare i nöden, mitt lyckopiller, nu under hösten när Cooper har varit dålig så har det varit skönt att kunna rida ett toppenpass. Jag älskar honom sjukt mycket, han är den bästa ponnyn i världen ♥ Om jag skulle välja mellan Cooper och Tin-Tin så skulle jag inte kunna välja, men det är klart att Cooper kommer först eftersom att han är min och Tin är ridskolans.

Den sista bilden var dock tagen för längesedan, ingen av bilderna gör mig och han till rättvisa, jag måste hitta en fotograf snart!

Och så slutligen Cooper. Den underbaraste, fantastiske Cooper. Min prins. Det finns inget, precis i n g e n t i n g som kan förklara kärleken till Cooper. Han är som mitt syre, och utan honom skulle det bli så tomt. Jag klarar mig inte utan hans chokladögon. Mitt och Coopers band från marken har blivit väldigt starkt och jag litar på honom 100%. Dock är framtiden osäker och inte skriven i stjärnorna.
Jag älskar dig Coopidoo, you are the one and only! ♥

Det går inte att välja en bild, så det fick bli flera!

Slutligen så har 2011 varit ett bra år men även sorligt och tråkigt. Vi hoppas att 2012 blir bättre och att det kan ge mig nya utmaningar som leder mig framåt i livet.

För att utvecklas kan du inte trampa vatten livet igenom på samma plats, utan förr eller senare måste du lära dig att simma.

Gott nytt år!
/Vilma

Hemma

Efter en lång dag i bilen så är jag nu äntligen hemma efter ett besök i Örebro, resan gick bra. Kiropraktorn sa att Cooper var nästan helt bra i alla muskler, men veterinären sa att lederna är dåliga och att han nästan är halt på alla 4 ben. Nu har han i alla fall fått en behandling för lederna, så blir det skritt, medicin och återbesök om två veckor! Cooper skötte sig exemplariskt förutom vid böjprovet där han tramsade sig.

Mysigt var det i bilen, med en massor av mat och mysigt snack. Bara jag som älskar att åka bil långt?

I somras på en klinik.
/Vilma

Mål inför 2012

Året jorden går under, inget blir som förr.
Nej, jorden kommer inte gå under tror jag. Men jag hoppas att inget blir som förr utan bättre.
Jag har inga nyårslöften. Men lite jag vill ska förbättras och ändras på. Jag vill börja försöka träna mer utan för ridningen. Går ju på innebandy men det är alltid bra med lite extra träning.
Men det viktigaste utav allt ska jag inte bara hård träna. Jag ska försöka göra väldigt mycket varierad ridning. tex. rida ut, tömköra, hoppa, rida dressyr ute, och listan kan göras lång. Nyckeln till framgång är faktiskt kärlek, oftast.. Så jag ska försöka komma ut på tävlingsbanorna, men jag är inte riktigt en sån tävlingsmänniska. Jag vill komma ut när jag känner mig redo.
2012 tror jag kommer bli ett bra år för vivc. Nu är vi verkligen på g, vi båda är väldigt taggade på att brilljera och även våra underbara hästar.

Vad är era mål/hopp för 2012?



/ Ida och Victor

Julklappen utav Ebba

Hittade en bild på jackan jag fick utav min kära syster i julklapp.
Dock är bilden inte rättvis och den är så SJUKT mycket snyggare på

/ Ida och Victor

Färdigpackat, klara, färdiga - kör!

Idag så kom jag till stallet vid 12 och åkte hem vid 5. Det blev lite transportskyddskris, Coopers var borta, men jag fick låna Hannas. Vi har ett par Equigards och ett par Eskadrons, men Equigards var borta och Eskadrons är sönder. Jag tog transportskydden (Tack igen Hanna!), ett fleecetäcke, lädergrimma och grimskaft i en påse och ställde utanför boxen. Sedan fyllde jag ett hönät han kan ha i transporten och hämtade en vattenhink, ställde det i foderkammaren.

Sedan så smörjde jag tränset och luddskydden, packade skydden i en påse och lade tränset över sadeln. Packade ner ridhandskar, spö, hjälm, ridstövlar i samma påse, och ställde ryktväskan bredvid. Stoppade ner extra mycket godis så att han inte blir ledsen. Ställde även ut sjuklådan, hönsmamma...

Imorgon så är det bara att packa in allt i transporten, ta med mer hö och havre så kan vi åka sedan! Skritturen med Ida gick bra, det var jättemysigt. Efter det så fixade jag länge med Cooper så att han är riktigt fin imorgon!
/Vilma

Luc of sweden

I julklapp fick jag ett halsband med en stigbygel (miniatyr) på det smycket kom från Luc of Sweden.
Dom gör väldigt fina smycken som är hästinspirerade, dom har bland annat också gjort en dressyrbana, bettarmband och en massa mer. Dock är inte priset något att vara glad över. Halsbanden, kedjorna och armbanden kan ligga mellan 300- 5000 kr.
Lite bilder från olika produkter, mer hittar ni här
Den här fick jag i julklapp (liknande) ovanför
/ Ida Rosander

Ska jag slå till?

Nu: 419 kr
Tidigare pris 599 kr

Tycker ni jag ska slå till? finns på sharpman.se


Skrittur med Vilma

Ska snart bära mig av till stallet med en skrittur med Vilma. Ska bli super mysigt! Jag älskar verkligen att ta långa skrittrundor och bara skritta ut och bara prata eller vara ensam ett tag med sin underbara fyrbenta vänner ♥ Dock brukar jag inte skritta ut ensam, då Victor inte gillar att vara ensam och inte jag heller.
Vill någon se mer utav photosooten ovanför?


Nu: Stallet och Transportfix

Imorgon (!!) åker vi till Kliniken i Örebro med Cooper. Så idag ska jag till stallet, tänkte först ta och mocka, fixa mat och byta vatten, men sedan börja fixa hans saker till imorgon. Jag är ganska hönsig av mig och tycker det är bäst att packa ner allt som man kan tänka sig behöva. Cooper tycker dock om att åka transport så jag tror inte det blir några större problem.
Min checklista:
  1. Transportskydd, lädergrimma, grimskaft och fleecetäcke i en påse, häng utanför boxen.
  2. Göra iordning hönät, ställ i foderkammaren.
  3. Smörja träns och lägga det i packhögen.
  4. Sadel till packhögen.
  5. Rent schabrak till packhögen.
  6. Smörja mina ridstövlar och stoppa ner dom i packhögen.
  7. Ridhjälmar + handskar + spö till packhögen.
  8. Ryktväska till packhögen.
  9. Göra rent luddskydd till packhögen.
  10. Ta med sjuklådan, utifall att.
  11. Longerlina!
Dem flesta punkterna är "utifall att" punkter. Idag tänkte jag ta en lång skön skrittur med Cooper, ute.
Mysigt!

/Vilma

Dagens vill ha!

Eftersom att det troligtsvis kommer komma nya regler för tävlingsloggor så är jag just nu mest sugen på ett Mias RS Schabrak med rak kant. Det är snyggt och stilrent men ändå rätt ballt och lagom utstickande. I vitt med svart & grått i kanten eller vitt med rött & blått skulle jag vilja ha det i. Är inte helt hundra på ifall jag vill köpa det men är väldigt sugen :)

Vilken färg skulle ni välja?


Bilder: Google.

Schabraken är även miljövänliga vilket ger mig ännu en anledning till att vilja ha ett :)
/Vilma

Strömavbrott

Har strömbrott hemma eller vet inte om jag har det nu men har iaf vart i sickla. Kollat på mellandagsrean fick med mej en tröja från Gina trivot hem.

Ebba red privatlektion på Victor idag. Igår var han helt galen sprang runt och runt i hagen ville verkligen in å käka... Inte bra han var nära på att gå omkull... Anledningen var att han fick senare lunch och ville springa av sig.


Stallet

Nu drar jag till stallet, mina småbröder ska rida på Snoffe (en liten ridskolehäst), så jag åker med och tar hand om Cooper. Det har varit ett riktigt oväder inatt, så jag tror att han har varit ganska orolig i boxen. Ser om jag kan knäppa några bilder med mobilkameran som kommer upp här i så fall :) Nu måste jag pysa, puss!
Snoffe som jag red 1/2 dagar i veckan i 1 år! Här är på en avslutningshoppning. Söt häst. Slutade rida pga. mina långa ben :(
/Vilma

Mina julklappar

Skrev ju ett litet snabbt inlägg om mina julklappar men glömde ganska många. Plus så kanske det är roligare att ha bilder och sådant. Så här får ni ett inlägg om Mina Julklappar 2011.


Uggs, fick utav Mamma och Pappa

Hunters, fick utav mormor + vita stickade strumpor till utav Mamma och Pappa

Poc skidglasögon fick utav Mamma och Pappa

Sen sånt som inte fick vara med på bild: Österrikeresa, Plattång, Kläder, Hollister kläder, krämer från the body shop, böcker, smink, Jacson regnjacka (rid) ville lägga upp bild men det fanns ingen, skinnjacka, tomas sabo berlock, presentkort, stigbygels halsband, shoppingdag med bio shopping och middag och säkert lite mer som jag glömt :P

/ Ida

Mina julklappar

Iår fick jag en massor av julklappar, några stora och några små. Det största och absolut bästa var förstås min nya The North Face-jacka som är lång, svart med en jättehuva. Se nedan:

Dock 1000 gr snyggare i verkligheten! Jag fick även en ny säkerhetsväst med rutor från Rider´s Company:

En ny mobil, en HTC Wildflire S Silvrig/Vit av Farmor & Farfar

Sedan fick jag värmetights (love), ridstrumpor, 2 par handskar, hästgodis, 3 boxar med serier, en vit klocka, 7 böcker, en skyddsängel och en väska+plånbok! Jättenöjd, älskar mina föräldrar.

Hoppas ni också haft en super julafton!
/Vilma

Julafton

Hej, har öppnat alla julklappar och fått massa fint. Bland annat skid resa till österrike, hunters, uggs, jacson regn jacka, schöckhömhle hovkrats, skinnjacka, skidglasögon, hunterstrumper, present kort och en massa mer <3

Nu ska vi fortsätta fira med bara familjen alla gäster har åkt hem.
Puss och en god jul

Från oss alla, till er alla, en riktigt god jul!

God Jul alla fina bloggläsare! Vi hoppas att era jular kommer bli underbara med god mat, fina presenter och mysa med släkten. Jag och Ida har nu under morgonen varit hos hästarna och ridit Julaftonskadriljen, en årlig tradition på stallet, fikat och tagit hand om våra hästar. Väldigt mysigt!

Nu så ska jag duscha, byta om, äta jullunch, kolla på Kalle Anka, gå på gudstjänst och sedan öppna klappar med familjen. Strejkar Julmaten i år (även godiset!!), förutom risgrynsgröt, så pappa har köpt rostbiff, potatisklyftor och beasås till mig :) Brukar alltid äta för mycket, men inte i år, haha.

Så, vi hoppas att eran jul blir underbar så hörs vi imorgon!
Från oss alla till er alla, en riktigt god jul!
fotograf: Josefine Åberg
/Vilma & Ida med hästar.

God jul


Smygtitt


Fotodags

Idag ska Jossan fota mig och Vilma. Kommer bli jättekul :) Att få nya bilder som vi kan ha till en ny design
Måste även fixa det sista inför julafton, slå in paket och köpa det sista. Snacka om julklappstress
Sam och Virran

Sista minuten Julklappstips!

Har du panik, glömt att köpa julklapp till kompisen, ridläraren, mamman eller syrran? Kanske brorsan eller kusinen? Lugn i stormen, här kommer ett par säkra kort från Hööks under 150 kr! Julen är räddad.

Mobilhållare//Tofflor//Rotborste//Pannlampa//Armband//Reflexspö//Nummerlapp//Hårrosett//Sadelöverdrag//Gummisnoddar//Magic Brush//Naturborste//Boots//Ryktväska

Allt för under 150 kr! :)
/Vilma

2 hästar

Idag tog jag hand om både Samson och Victor. Båda skulle ta det lite lungt, eller Victor kunde ha ridits hårdare om det fanns tid.

Victor var fin och lugn, skulle dock bara vilja ha han lite rundare i formen då han blev lite fram med huvet hals.

Samson skritta jag bara och lite trav han var väldigt annorlunda jämfört med Victor. Men det är nyttigt att rida nya höstar vilket jag inte gör så ofta. Så jag blir ofta lite förisktig utav mig


BLOOOGGGAAAAAA

Nu ska jag koda denna lilla fulblogg, så ni fattar varför det ser lite stört ut! Tjyss!

Dagen: `Skolavslutning, fika med klassen, gick hem med Emil.
Chillat!
/vilma

DM limited collection

För ett tag sen släppte Dressyrmupparna en egen collection. Vilket jag tycker är jätte kul för dom. Men jag hade faktiskt högre förväntningar, jag tycker att collection ser väldigt billig ut. Den faller mig inte så i smaken men dom är fina men det finns finare, enligt mig.

Julstressen är här

Hej, ska snart bära mig av till min lillesyrras julavslutning. Dom är alltid jätte mysiga dom har den i en fin kyrka och sjunger massa fina jullåtar. Ska okså hinna pynta julgran, slå in alla julklappar. Julstress var det.  

Jag ska också åka ut till Victor idag. Hanna? När ska du åka ut. Hade tänkt att tömköra eller släppa han i ridhuset och köra lite NH (natural horsemanship) Han brukar följa efter mig som en hund men jag ska försöka så att han travar efter mig och så :P Ska försöka ta med mig videokameran!
image description
Imorgon ska vi även ha en fotosession jag och Vilma. Lite nya julbilder :)


Gud vad skönt!

Hej bloggen förlåt för min hemska uppdatering. Men nu har jag fått jullov och kommer blogga mycket mer. Skönt att vara fri från skolan! Idag ska jag till stan med min kära farmor och köpa julklappar.

Ebba skulle rida avslutningshoppningen idag med Victor, men hon var sjuk. Så jag fick vara med om jag ville.  Men jag känner att jag ska mjukstarta istället för att komma och hoppa avslutningshoppning på direkten. Så jag ska försöka rida innan lektionerna och hoppa några små skutt.

Idag är det även julklappsutdelning i stallet, ska bli kul att se vad jag får för julklapp :) Och se vem som får min.

Ny favoritbild :)

Julklappen!

Imorgon är det fika med stallgänget, vi ska ha julklappsutdelning och så här ser min fina julklapp ut!
Köpte något som även jag skulle vilja ha, det är ju så man måste göra, annars så blir det ju inte så bra.

Fint va? :)
/Vilma

Sista skoldagen

Så hilmla skönt, sista dagen idag innan jullovet. Idag skulle vi bara städa och fika, Jätteskönt!
Sen ska jag ut till Victor, ska rida ett dressyrpass jag ska försöka jobba med formen och göra samma saker som vi gjorde på privatlektion. Ska försöka ta en dagens outfit bild om jag kommer ihåg och hinner.

Trött

Hej! Vaknade av att mamma väckte mig, var så himla trött igår så somnade typ kl. 19.30! Vaknade 07.00 så jag hade sovit i typ 12 timmar. Jätteskönt faktiskt, nu är man laddad för en skoldag som antagligen blir ganska chill för att vi har lämnat in datorerna. Vi ska i alla fall kolla på film och ha Idrott, SO, Fysik och något mer.

Efter det så blir det iväg mot hästen, tänkte att jag skulle ta ett tömkörningspass eller ett ridpass, på tvådelat äggbett för att se hur det funkar! Jag tror han skulle gilla det. Hanna, kan du också ta denna buss? SMS:a.

Dagens outfit blir iallafall så här (om jag tömkör, annars minus gjorden):

Hjälm-Charlies//Lindor-Fame//Tömkörnings Schabrak-Hööks//Tömkörningsgjord-Hööks//Täcke-Sjöhagen Wear//Jacka-Kingsland

/Vilma

Dålig blogglust

Varken jag eller Ida verkar inte ha någon blogglust, men vi kämpar på så gott vi kan, hehe. Nu så ska jag sätta mig och börja knåpa på en design, det enda som behövs är foton så frågan är ju förstås:
Vem vill fota mig och Ida på fredag (jullovet?). Du ska kunna ta dig ut till siggesta! Skicka PM på facebook eller kommentera här! Egen systemkamera är ett plus. Annars har vi. Länk.

Privatlektion

Idag red jag privatlektion på Victor för Nicole. Vi försökte mest jobba på att få han go och rund i formen. Ibland blev han jättefin och gav verkligen efter. Men ibland låste han till, tex. en gång när jag skulle öka traven på volten så kicka han och liksom bara sprang iväg men jag var bestämd och sa emot.
Han fick även en dusch om benen så slapp han all lera. När jag skulle fixa han för lektion så var jag ensam i stallet och det gillar han inte. Men när vi fick han vägrade han vara ensam, bara stog och skrapade och skrapade men nu har han blivit mycket bättre. Vilket är superkul!

Skrev även upp mig på en Caprilli tävling den 6/1, Caprilli är en blandning av dressyr och hopp.
Skrev också upp mig på julaftonskadriljen.

/ Ida och Victor

Fotografering

Nu blir det mot stallet där jag och Ida ska ha en photoshoot med hästarna! Imorgon så tänkte jag nämligen sätta mig och knåpa ihop en ny design. Måste bara klä på mig.

Idag har Cooper stått inne eftersom att vädret inte är bra för hans muskler, men tänkte ta ut honom och beta lite så att han ändå får lite solsken. Har stort problem, vet inte vilken Outfit jag ska ha idag men det får lösa sig. Beiga Schockemöhlet har jag haft så mycket, vill ha en marinblå men har inte ett schabrak med röd kant... Vill nämligen ha bomberjackan! Blir nog så att jag tar Hansbo-schabraket med silvrig kant som är marinlått, marinblåalindor, gråa ridbyxor, blått Sjöhagen Wear täcke och röd Kingsland jacka. Får fungera idag helt enkelt!

Nu är alla mina julklappar inköpta förresten förutom en, men den fixar jag senare. Tappade min plånbok igår, dock var det ca. 3 dagar kvar på busskortet och 100 kr på bankkortet, så det är lugnt. Lite crazy dag så där!

Oj, nu måste jag verkligen skynda mig till bussen så att jag inte missar den!
Vilma

Vill också kunna...

Göra bra filmer, älskar verkligen hästfilmer. Tänk att han en video som utspelar kärlek mellan en och hästen och att kunna lägga till bra musik, coola effekter, fina filmer och massa me.

Här är en fin film
Jossanamigo.blogg.se har också väldigt fina filmer.


/ Ida och Victor

Slapp dag

zVaknade hos Tilda imorse, vi gick upp vid nio och drack Chailatte. Resten av dagens energiintag var energidryck, prinskorvar & bacon samt mackor. Detta under tevetittning tills klockan två. Då åkte jag hem och blev blöt.

Sedan glöggparty hos familjevänner och efter det en trevlig middag på söder!

/Vilma

Hur ska man bete sig?

Något som jag tycker är svårt att veta när man är i tonåren, det är hur man faktiskt ska bete sig. Vissa människor kan inga sociala koder och det är jätte störande! Jag har nästan bara (i undantag från Ida, men hon beter sig inte som en 99a) vänner som är i min ålder eller äldre. Min bästavän, Malin, är lika gammal som mig och vi klickar väldigt bra. Sedan har jag andra nära vänner som Ida, Tilda och Hanna som jag verkligen litar på. Och sedan så alla mina kompisar, 98or, 97or eller 96or! Jag tycker om att umgås med mogna människor som kan ta hand om sig själv, eftersom det inte är så jäkla oseriöst hela tiden.

När man pratar med någon, så tycker jag inte att man ska stå och vara dryg, smsa samtidigt eller prata med någon annan. Hur jävla äcklig personen som pratar med en är så svarar man trevligt och försöker avstyra samtalet diskret. Det är en självklarhet för mig. Samma sak som att man hjälper till om man är hemma hos någon, säger hej till busschauffören och inte är oseriös mot lärare. Självklarheter för mig. Det är ett tecken på ett bra beteende.

Jag vet att jag kanske inte är den mest smidigaste människan, men det är något jag verkligen jobbar på! Jag är nästan för ärlig ibland (Hanna, vet att du garvar nu!), och det kanske inte alltid är toppen. Men jag är medveten om mina fel och arbetar med dom.

Håller ni med mig eller är jag bara ute i skogen och cyklar?

/Vilma

My day

Hej :) Förlåt för våran sämsta uppdatering... Jag har haft innebandymatch och sen iväg på julbord. Det var gott och trevligt. Jossan var jättegullig och tog hand om Victor idag, tack Jossan!

Imorgon ska vi fira minijul med Farmor och Claes. Ska bli kul och man kanske kan smälta att det snart är Jul. Har inte fått in julkänslan men den kom lite mer när det kom snö idag!


Gårdagens ridpass- Dressyrspecial

Red ju somsagt igen i DS (dressyrspecialen) med Victor!
Till en början var han väldigt seg och stel. Men sen började han mjukna upp. Vi gjorde ingen övning direkt utan alla skulle få visa upp ens speciela gåva, alltså det man är bäst på. Jag valde ökad trav, då Victor kan verkligen öka om han vill. Han ökade superfint mendet var svårt att behålla formen, men han längde verkligen jättefint. Under ridpasset körde jag mycket skänkelvikningar för att få han mjuk och rund.

Galoppen är fortfarande något vi måste jobba på, då han blir lång i halsen och tappar "energin" Så några gånger under passet ställde jag mig upp och släppte fram han. För att få han ha den energin i vanliga galoppen också.

I slutet utav ridpasset körde vi en Kadrill. Det gick bra han var lite tjurig om dom andra hästarna kom för nära. Men gjorde inget. Han red brevid Gry som är en fjording. När vi köpte Victor sa dom att han var "rädd" för fjordingar men han och Gry blev väldigt bra kompisar.



Dressyrspecial

Hejsan :) sitter nu på bussen på bussen påväg ut till stallet. Ska mocka, fixa vatten, göra mat, borsta hest, fixa hest, rida hest. Ska rida i dressyr specialen ska bli grymt kul och lärorikt. Har inte ridit i en grupp på jätte länge. Sen skulle ja gå på samma middag som Vilma men ska till min bästa vän Tilda och va med henne (hela våran och hennes familj)

/ida


Ponnyn är bäst!

Jag älskar dig världens bästa Victor!


(små bilderna är klickbara)

Dagens ridpass

Idag så valde jag och Hanna ut två outfits till två träningar för mig & Tin (:D) och sedan städade vi lite i sadelkammaren. Jag hjälpte henne även att tömköra in Laban (Hannas häst) lite, det var jättekul och lärorikt! Först började vi med att sätta på en gummisnodd så att han skulle bli lite lugn och jobba ordentligt med ryggen. Spände fast tömmar som var rundade framtil i tömmen för att lätt kunna glida genom hålen (bra så att dom inte fastnar!) och sedan gick Hanna framtil och ledde medans jag höll i tömmarna. Jag måste säga att vi gjorde det väldigt bra med tanke på att det var Labans första gång. Efter ett tag kunde Hanna släppa och i slutet tömkörde Hanna jättefint och Laban hade fint, avspänt steg och jobbade bra. Duktiga! Vi klarade skritt, trav, raka spår och böjda, så Laban var riktigt duktig, och Hanna med. Jag var mest med som titta-på-stöd och hjälpte Hanna litegranna.

Sedan gick jag upp och redd Spättan, vi bytte hästar under lektionen och Spättan är väldigt pigg. Vi gjorde en bra övning, men jag har gjort den förut, fast det gick inte så bra. Det blev kaputt! I slutet var hon dock fin i galoppen och när jag travade av. Det är en unghäst, och som min ridlärare sa, så får man ta det med ro. Dock så ska jag aldrig skaffa en pigg häst, kemin fungerar inte riktigt för jag får panik!

Efter det gick jag ner och skrittade och travade Cooper i en halvtimma. Han var lite stel i sidorna men hade ordentlig framåtbjudning så jag tror (och hoppas) att behandlingen fungerar bra.
Fick sjuts med Emma en bit hem, tog bussen och så hämtade pappa mig med Mc Donald´s mat (min favorit!)!

Imorgon blir det avslutningshoppning med Lukas, sista gången forever, skritt och ordentlig borstning med Cooper och sedan middag hemma hos min ridlärare Elin med resten av DS-gruppen! Efter det åker jag hem till Tilda och sover där.

/Vilma

Tips på ideer

Har inte så mycket lust till bloggen. Men såklart kommer jag fortsätta. Men jag behöver lite tips på hur vi ska få bloggen större och bättre. Det viktigaste är att ni trivs och gillar bloggen! Det står helt tomt i huvudet med ideer så skulle vara bra om ni gav lite tips, för att vi ska få en bättre blogg!

Några tips på vad vi ska blogga om? Alla ideer är awesome


Bild fotat utav Elin


Kram Ida

Försenad..

Sitter nu på bussen påväg till skolan. Jag börjar kl 8 och den är snart kvart i. Fick ta en senare buss, då jag fick ont i magen.. Inte kul, men som tur var gick det över!

Btw stallet ska ha en liten caprilli tävling och jag tror jag ska vara med. Det är en blandning av dressyr och hopp. Victor är ju väldigt bra på hålla sig lung medans. Frågan är bara? Hopp eller dressyrsadel?


Hästskötar ida

Idag mockade jag och fixa allt med Victor allt gick galant! Ebba hoppa i hoppspecialen och det gick bra. Imorgon kommer jag inte hinna blogga på morgonen.

Ha en go kväll!

(inlägget skulle komma upp igår kväll)


Cool tjej!

Måste säga att jag tycker Linn från TeamSL är sjukt cool. Skriver bra och motiverade inlägg. Hon rider även sjukt bra. Hon har liksom blivit tillfrågad av en skola att stå och redovisa om hur det är i bloggvärlden. Måste säga att jag verkligen ser upp till henne. Gillar ni också Linn från TeamSl?
/Ida

Shoppingen

Köpte ju som sagt ett par strumpor från Eurostar som var jättetjocka, mysiga och snygga samt ett par lädertvättsservetter. Imorgon så ska jag prova båda och utvärdera dom.

Strumpor: 99:-
Servetter: 35:-


(klickbara bilder)
/Vilma

Nya inköp

Idag tog jag en sväng förbi Sickla, hämtade ut mina två par glasögon och köpte en present till Stallets julklappsutdelning. Vad jag köpte för det kan jag förstås inte berätta, men jag köpte ett par strumpor från Eurostar som tydligen ska värma jättebra och som var supersnygga och läder rengörningsservetter.

Har så dåligt med strumpor, har i princip 1 par snygga och det är mina Kingslands, men nu har jag 1 par till! :D Servetterna verkade så himla bra och smidigt att ha när man bara ska ta bort lite smuts eller liknande. Tänkte prova dom på Tin-Tins och Coopers träns imorgon.

Någon som vill ha bilder? :)
/Vilma

Året 2012

Fick lite inspiration från Nellie Berntsson om vad jag ska göra år 2011. Så kör på ett liknande inlägg! http://nellieberntsson.se

Det här året så ska jag försöka undvika bråk och konflikter, fokusera på mitt och inse att många relationer inte behöver sluta med ett bråk.

Det här året ska jag sluta vara för ärlig och inte falla för grupptryck som att t.ex. snacka skit. Jag ska sluta ljuga om onödiga saker inför alla, lögner har nämligen en tendens att komma framsmygandes och bita dig i arslet när du minst vill det.

Det här året så ska jag satsa 150% på skolan och verkligen koncentrera mig för de bästa betygen. Jag ska komma ihåg att min framtid ligger i mina händer och verkligen koncentrera mig på de ämnen som jag tycker är svåra; Fysik, Biologi, Engelska och SO.

Det här året så ska jag prioritera bort fler och fler saker och börja skaffa ordning i mitt liv. Lägga mer tid för vänner och för häst och klämma in skolan imellan, men plugga mest i skolan.

Satsa jättemycket på ridningen och verkligen försöka förbättra den så mycket det bara går. Försöka tävla så mycket som möjligt och verkligen kämpa!

Komma ihåg ordningen i stallet, speciellt vård av utrustning.

Satsa på VIVC! 2012 är Vivc´s år hoppas vi.

/Vilma


Gissningstävling

Jag ska 89% säkert göra något spännande i Januari. Ni får två ledtrådar, den som gissar rätt först får en länk i ett inlägg+under länkar!
*Handlar om mig och Tin-Tin
*Ingen tävling

Kan ni gissa rätt?


Julstämning

Nu när julen börjar närma sig så blir man mer och mer inne i en julstämning. Jag får alltid så himla mycket energi av julen och orkar ta tag i allting! Samtidigt blir det mycket svårare att gå upp må mornarna och kämpa sig iväg till skolan. Men, som man brukar säga, allt ljust bär något mörkt med sig.

Hoppas att ni också har fått en massor av julkänslor :D
/Vilma

Brun & Luddig Outfit


Härlig outfit! Hittade dock ingen bild på "rätt" ridbyxor, det ska vara Treadstones egentligen. Den här outfiten har jag och den är underbar! Love it.

Luddskydd-Hööks//Schabrak-HV Polo//Ridbyxor-JW//Hjälm-Lättvikts//Pannband-Charlies

Brunt är rätt i vinter!
/Vilma

Bestämt.

Den 28 December kl. 1 så ska vi till Örebro med Cooper för en behandling av leder.
Så spännande!

/Vilma

Vi söker gästbloggare...

... under Jullovet så kommer vi söka en massor av gästbloggare.
För att skapa en rolig och intensiv bloggdiskussion.

Skulle du vara villig att gästblogga hos oss? Skriv en kommentar med din mail, vi publicerar kommentarerna ej, och så mailar vi dig! Det går bra att vara anonym, ämnet är fritt, bilderna är dina. ANTAL SPELAR EJ ROLL!

Med andra ord, vi delar med oss lite av Vivc till er!


/Vivc

Internet-nere

Mitt internet har varit nere under gårdagen, men eftersom att min superdupersyster är värsta superteknikern så fixade hon det! Dagen har varit förvånandsvärt bra. Vaknade imorse, såg på Lucia firande på teven och i skolan (=ingen biologi). Efter det idrott där vi körde aerobics, sedan håltimme för engelska läraren glömde lektionen! Lunch, språk, fysik och sedan håltimme eftersom att SO läraren var borta! Dock har jag tappat bort mina nycklar. Fixade det dock ganska snabbt, knipsade låset, köpte ett nytt, låste in datorn i Malins datorskåp. Fick även 25/25 på Kemiprov och 23/30 på Fysiktest. Ganska bra eftersom att jag suger på fysik!

Eftersom att vi slutade tidigt kunde jag åka en tidig buss med Hanna, så åt vi och sen gick jag ner, borstade Cooper och tog på tömkörningsselen där vi övade på att gå i skritt runt spåret på bara raka linjer! Lite halter, en liten liten trav men inget böjt spår. Order från Veterinären. Han var söt idag, fast det blåste jättemycket. Bebis fin häst. Sedan flummade jag och Emelie, jag råkade ramla ner i en fodertunna och kom inte loss (lyckligtsvis var den nästan tom). En typisk stall dag med andra ord.

Nu är det plugg till Engelska prov, har pluggat ca. 5% och det är jättesvårt. Känner mig så taggad.
Rätt awesome dag! Läste ni Idas inlägg om vänskap med sin häst? Så fint ♥

Och, ett tack till denna fina anonyma bloggläsare som kommenterar så duktigt. Du gör våra dagar!

Jag dog när jag hittade den här bilden på prinsen.
/Vilma

I love you!

Anonym om Min dag:
Naw, va gulligt skrivet:)) Precis så ska de va:)) Han ska va glad att han har dig..


Hej anonym! Skulle vara jätte gulligt om du skrev namn så kanske du får gästblogga och sånt du verkar så himla gullig. Du gjorde verkligen min usla dag bra :)
You rock! Tack för alla snälla saker du skriver dom gör en verkligen glad!


Kärlek är framgången.

Många säger "utan kärlek ingen lycka" Det kan ju vara helt rätt vilket det är men såna som även inte har kärlek till sina hästar kan lyckas men inte på samma sätt. För mig är inte det viktigaste att lyckas på tävlingar och träningar utan att lyckas med sin bästa vän, hästen.

Jag lyckas för varje dag, varje dag jag är i stallet kommer jag närmare Victor. Han lär mig och jag lär han.
Vi är två magneter som ingen någonsin kommer få isär.

Jag vill inte vara en sån som bara åker ut och tävlar för att få rosetter. Jag vill vara en sån som lyckas med sin bästa vän. Jag skulle aldrig klara av att vara en som åker ut och tävlar bara för att vinna. Jag är och vill vara en sån som blir glad när ens häst är glad, en sån som är ledsen när ens häst är ledsen.
För det är han jag älskar mest.

Jag älskar dig Victor, du är den underbaraste på hela jorden







Min dag

Ska snart bära mig av till skolan för att se lucia firande! Har bara 3 lektioner och en ska vi kolla på lucia på. Igår var jag ute i stallet hos Victor, det var hans vilodag han var så himla gosig. Tog lite bilder med mobilen men ni får upp dom lite senare. Sen ska jag hjälpa till och fixa min lillesyster Lina inför hennes luciatåg hon ska vara en ängel.

Ebba tar Victor idag vet faktiskt inte riktigt vad hon ska göra.



Färgvalet gör outfiten

När man ska köpa något nytt så tycker jag att det är viktigt att verkligen tänka efter hur det kommer passa med alla ens saker. Att satsa på säkra kort som brunt och blått kan vara smart eftersom att det går att matcha till allt. Även rött är en hyfsat lättmatchad färg (snygg!) och grå.

Så i stället för att köpa t.ex. en limegrön tröja så kan det vara smart att köpa ett limegrönt schabrak. En tröja kan vara bra att ha till många saker istället för t.ex. bara en.

Det är inte snålhet som begrensar, det är ekonomin. Mindre saker=mer pengar=bättre saker.
Det gäller att välja budget och mycket eller lyx men lite.

Här har Ida köpt basics i brunt, blått, svart och vitt! Snyggt och bra.
/Vilma

Hiss eller Diss?

Dem här Schabraken från Cheval Ridsport är grymt snygga enligt mig och har ett stilrent men ändå flashigt utséende. Precis som ett schabrak ska vara med andra ord! Om inte priset hade legat på 798 riksdaler hade det lugnt funnits i min garderob. Skulle passa super på både Tin och Cooper, kan se det med röda lindor och en marinblå tröja. Dör lite faktiskt.

Vad tycker ni om schabraket? Just the way to much eller perfect?

Eskadron är en favorit, lugnt. Har ju en luddgrimma där ifrån, kärlek!
/Vilma

Maskerad hoppning!

Ebba och Jossan var Avatars. Dom hade gjort så snygga sminkningar och presentation. Dom red bara i svart short och sport bh och ridväst, såklaart hjälm också! Dom såg verkligen ut som riktiga Avatars.
Dom vann! Det var super kul för dom, jag fångade även en brudbukett som ett annat par från maskeraden kastade så jag kommer bli gift!

Bilder lånade från Jossan





/ Ida och Victor

Sickla

Förlåt för dålig uppdatering! Men jag sov ju över hos Vilma och sen så åkte jag och familjen till Sickla förutom Ebba som red privatlektion på Victor. Det hade gått jättebra. Jag vet att dom köpte julklappar och vad men det har jag helt glömt bort helt...  Mamma och jag var på hööks och köpte julklappar till julafton i stallet och en grimma och godis till victor bilder på det kommer ni få!
Imorgon ut och fixa med Victor!

Mysdag

Nu ligger jag och halvsover i min stora dubbelsäng, tänkte ta en kopp te och sätta mig och försöka fixa några tidsinställda. Nu i veckan är det inte säkert hur bra uppdatering det kommer bli, så därför fixar jag ihop minst 1 inlägg om dan nu denhär veckan. Tänkte att en mix av outfits, utrustning, nyheter, planer, det-visste-du inte får förgylla er dom närmaste dagarna! :D

Nu undrar jag vart våra kommentarer har tagit vägen?

Onepieeeece!
/Vilma

Länkbyte


med Ebba Sjöö, en gullig litet siggestabarn som jag är ganska bra vän med! :)
Checka bloggen- www.ebbabast.blogg.se
/Vilma

Godmorgon!

Nu ska vilma och sälja något till sin skola. Själv ska jag hem och sen får vi se! Vi har haft det jättmysigt såklart.
Obs! Minst 10 med på tävlingen annars blir det inte av!

Brun och Cerise outfit


En brun och cerise outfit som sticker ut men ändå är diskret!
Stövlar-Jacson//Schabrak-GlenGordon//Benskydd-HV Polo//Hjälm-GPA//Väst-Kingsland//Pannband-Charlies

Bilder från Google.se

Bloggkväll

Hej på er alla bloggläsare! Idag så har det varit Lucia show i stallet, våran kadrilj blev lite misslyckad men det var okej ändå. Victor och Samson vann maskeradhoppningen :D Nu så har Ida följt med mig hem, vi ska kolla på film och mysa allmänt.

Vi kör på länkbyte i enskilda inlägg från och med nu, så om ni vill ha ca. 100 st till bloggläsare så tycker jag ni ska kommentera! Alltså, ni länkar oss i ett inlägg och vi gör likadant :)


Finhästarna!
/Vilma & Ida

Perfect Sit

Vi har köpt en perfect sit. Mest till min syster då det är hon som behöver den. Men jag behöver den också men det sitter inte skönt på min rygg. Tror den är för stor, men det jag har sett utav dom så ser dom ut att hjälpa hon fick genast en bättre sits men man måste rida med den mycket men inte alltid. Jag  tycker det verkar bäst att rida med den när man rider själv och tränare utan då då kan dom säga tex. att du inte sitter bra.


Såhär skriver hemsida man kan köpa om dom. Finns att köpa här för 499 kr.
Ridbågen Perfect Sit Flex

Ridbågen Perfect Sit FLEX

Ridbågen Perfect Sit är ett optimalt komplement till din träning, oavsett vilket mål du har med din ridning.

Bågen är tillverkad i TPE-plast (PETelastomer) som gör att bågen är mjuk, flexibel och hållbar samtidigt som den ger en tydlig ram men ändå skapar gott om utrymme för rörlighet och inverkan på hästryggen. Ridbågen fästes bakom ryggen och "krokas" sedan i runt överarmarna. På så sätt intar du en korrektare sits i sadeln genom rakare rygg, stadiga och mjuka händer och med armbågar som kommer att ligga intill överkroppen.

Ridbågen Perfect Sit är ett effektivt komplement i din träning. En kombination av stark vilja och bra tränare kan ta dig långt, så varför inte unna dig själv en belöning på vägen som dessutom hjälper dig framåt i din strävan?


/Ida Rosander

Almost christmas 


Linn, TeamSl

Shit vad tjejen är cool! Ta er tid att läsa det är verkligen värt det :) 

Alla ni som driver en blogg, ta er tid och läs.

2011, vi är 2011′s internet-generation som sparkar igång internetföretagande rejält!

Jag satt och tänkte lite på allt som jag fått uppleva och kommer få uppleva tack vare bloggandet igår, och kom fram till hur JÄVLA HÄFTIG bloggvärlden är! Titta bara på horsespot.se som är sveriges största portal för hästbloggar, där finns flera hästbloggar med olika inriktningar och olika drivna människor bakom varje sida. Coola vuxna människor bakom portalen, som säger nej tack till elakt drivna bloggar och tar emot ungdomar med mål och inspirerande bloggar! Jag är stolt och glad att få tillhöra er

Dessyrmupparna är ju t.ex på G med att släppa en egen kollektion, hur ballt är inte det? Dessutom, det lilla man fått se genom deras blogg, är den ju dösnygg – nästan så att jag är lite ledsen över att inte ha en dressyrsadel… Jag ska få föreläsa på en skola inför ungdomar, Nellie blir sponsrad av Hööks, ett av sveriges största ridsportskedje. Personerna bakom varje blogg är olika, passar till olika uppdrag – och blir upptäckta av olika företag & gör olika uppdrag! Allt detta igenom våra bloggar, efter våra kvällar bakom skärmarna, efter våra tårar över skvallerbloggar, anonyma kommentarer och trissta pik-bloggare – efter slit och skratt bakom skärmar i olika delar av landet.

Jag tycker att det är så sjukt coolt, bloggvärlden är en häftig värld.
ALLA ni som driver en blogg, oavsett vilken blogg, NI är delaktiga. Ni har erat ansikte utåt, öppna och välkomnat resten av omvärlden. Oavsett om det är för 6 stycken läsare eller 6000 läsare, så är ni en av oss, en av blogg gänget och internetgenerationen 2011. Ni vet aldrig när rätt människa snubblar in på eran blogg, och din livs chans ligger framför dig. 

Det ÄNDA jag har att tipsa om, om jag skulle ge ett råd till alla er med bloggar som drömmer om att få större bloggar, samarbeta med företag och kunna driva era bloggar som företag med månadslön – TÄNK på vad din blogg innehåller. Innehållet i din blogg – speglar dig, i andras ögon. Jag har som måtto: Varenda litet ord i hela min blogg ska jag kunna stå för, oavsett situation. Den målgruppen man tjänar på att komma åt, är seriösa välmående människor. Det gör du inte genom elak provokation, även om man kan tro det. Jag vet hur frestande det är att vilja skriva ett långt svar på tal till en anonym kommentar eller till något inlägg på någon annan blogg, men tänk då: vissa strider är inte värda att ta.
Ska du slå ner alla på vägen mot ditt mål, kommer du aldrig ha energi kvar att kämpa med när du väl ska sista biten mot toppen. Le istället åt avundsjukan, låtsas som ingenting, och vänta ut omvärlden medans du fortsätter framåt i rak rikting – mot DITT mål.
Jag hoppas att ni kan snappa upp lite av det jag menar, det kommer hjälpa er framåt på ett schysst och sunt sätt, tror jag. Din blogg speglar dig, din blogg är ditt varumärke – var rädd om det. Tänk längre, ovanför avundsjukan och framåt.


/Ida


Fix in i det sista

Har precis blivit klar med det sista till showen imorgon. Det är inledning som ska fixas och lite annat. Blir dock så himla trött! Nu måste jag snart gå och sova, dör snart.

Idag hoppade jag i alla fall Tin. Det var maskeradhoppning, fyra hinder med massor av glitter, paket och pynt på/runt, men han tyckte det var superkul och hoppade glatt allting. Det var hästen som vägrade på allt för ett år sen... nja? Duktig var han iallafall, alla språng blev ju inte perfekta, men över kom vi levande i alla fall.

Cooper blev bara ompysslad idag, passade på att borsta ordentligt samt spola rent hans ben+tvätta svansen. Den var helt hemsk, torvig och dan. Tips om er häst har torvig, fet och smutsig svans- tvätta med diskmedel, fungerar perfekt! Använder jag alltid till Cooper, och hans svans är supertjock.

Nämen kolla vilken söt bild jag hittade på Tin! Jäklar vad han var stel den dagen, haha.

Coopers diskmedel, Xtra!
/Vilma

Skönt

Hej, jag ber verkligen om ursäkt för min dåliga uppdatering har verkligen inte haft tid. Men nu är båda proven över så det är skönt har också bara en läxa tills nästa vecka. Så jag kommer blogga som sjutton!
Nu ska jag be mig av till Sickla och köpa nytt innebandyställ (målvakts) eftersom jag är lagets första målvakt måste vi ha kläder som passar. Dom vi har nu är små och skyddar inte alls. Sen ska jag vidare till innebandy :)
GLÖM INTE ANMÄLA ER TILL TÄVLINGEN, RULLA NER!

/ Ida

Okej, nu dödar jag blogg.se

ni vet vad jag tänker skriva, nyheten är här; blogg.se laggaaaaaaaaaaar! weho, tillhör vardagen. Betyder ingen uppdatering sålänge! /Vilma

Lättnad

Jag har fått ett besked om att min prins är 60% bättre leder och muskler. Han är i alla fall på bättrings vägen och mår mkt bättre!

Så är jättejätte glad nu, är i stallet med Ida och Hanna, så ska borsta och sen rida Tintusen!
/Vilma
Haha, bilden är på en utrustningshög som tillhör C!


Plugg

Hej har börjat plugga men ska plugga ännu mer.... Idag kommer det verkligen inte uppdateras bra från min sida eller om det ens kommer. Ni får inte bli sura, men skola går faktiskt före. Kände igår att jag verkligen ska plugga inför proven, jag brukar liksom ta det som det kommer. Men i tisdags var jag 3 poäng ifrån ett A så då känner jag att jag ska plugga så jag får dom där 3 extra poängen.

GLÖM INTE ANMÄLA ER TILL TÄVLINGEN!!
 

Funkar!

Nu funkar blogg.se igen, så uppdateringen från min sida återgår till det vanliga igen. Eller nej, för det kommer bli ännu mera!

Har en jättelång, jobbig dag i skolan idag med mycket "krävande" lektioner. Efter det följer jag med Linnea hem, sen blir det hem, plugga lite SO och sova. Sover för lite nu för tiden...

Imorgon kommer kiropraktorn ut till Cooper, Vera är där och kollar, ställer frågor och sådant. Jag hoppas att ni förstår att den här situationen är svår och jobbig för hela min familj, eftersom att vi kommer fatta ett stort beslut om den finaste. Mer än så vill jag inte utala förrens jag vet 1000% säkert!

Nu är det lektion, ciao!

Bääääbis!
/Vilma

Fototävling "ditt bästa hästminne"

Nu är det dags för en ny tävling med temat "Ditt bästa häsminne".
Bilden ska vara tagen av dig eller så ska du ha fotografens tillåtelse att använda bilden till denna tävling.

Du tävlar om:
En fotoutskrift med din tävlingsbild, på äkta fotopapper som leveras hem till dig.
 och en evig länk
.

OM du vill vara med så måste du göra följande punkter:
1. Gör ett inlägg  och sätter in samt skriver att du är med på våran blogg och länkar oss (inlägget)
.
2. I samma inlägg så skriver du Namn, Ålder och lägger in din tävlingsbild. Skriv även en motivation till varför just du ska vinna!
3. Publicera inlägget och skriv en kommentar där du skriver Vad du heter, En länk till ditt bidrag plus mailadress.

Ni har fram tills  den 23/12 att anmäla dig.

Efter det så utser vi några finalister och därefter är det upp till alla bloggläsare att rösta gärnet!
Lycka Till!


Tex.

Här är min tävlingsbild och jag gillar den så mycket för att den utspelar verkligen kärlek. Båda ser glada och lyckliga ut och det är det viktigaste för mig!


Onsdag

Idag hade jag hoppas att åka ut till stallet och kolla när Ebba ska hoppa. Men jag har 2 prov ett matteprov på torsdag och ett so prov på fredag, så jag hinner tyvärr inte. Idag skulle dom öva på hoppspecialen för maskeradhoppningen, exakt samma bana och hinder dock ska man inte vara utklädda. Föra året hoppa jag ridskolehästen Jossan och vi var i lag med Maja och Bonnie och vi vann! Vilket var super kul! 

 Har för mig att dressyrclinicen börjar 15:30 för den som ville veta.


Åh...

Nu kan man inte göra normala inlägg, för blogg.se hackar som in i helvete! Jag kan inte ändra stilar, lägga in bilder, länkar osv. så därför blir det tyvärr inget seriöst uppdaterat förrens det löst sig. Känns som att blogg.se har börjat hacka lite för mycket på sista tiden... Det blir ju ni som får lida! Jaja, det gick alldeles utmärkt att tömköra, dock ömmar han mycket för ryggen så det blir ingen ridning tills kiropraktorn kommer på torsdag fm! Jag tycker tömkörning är ett bra sett att kunna se och känna dom problemen man har i ridningen från marken. Nu hade jag inspänning (gummisnodd) för att han skulle jobba ordentligt, jag kan inte så mycket än alltså jobba i rätt form, men annars gick det toppen! Vi gjorde mycket övergångar, halter, volter och att jobba på fyrkantspåret. Ett helt varv i trav klarade vi, med hörnpasseringar och allt! Duktigt värre... Nu ska jag ta och sova. Godnatt! /Vilma

Ni är gulliga.. Oftast

Vi har fått in massa fina kommentarer vilket är superduperkul. Men nu fick jag in en dum kommentar som jag tänker svara på...


Kommentaren kommer längre ner. Jag är medveten om att den sitter fel om du läste under bilden såg du att jag hade skrvit så. Så innan du skickar iväg en anonym kommentar kolla vad jag har skrivit under....

Mvh IDa


Med Hanna

Hej :) nu sitter jag på bussen med Hanna mot stallet. Som jag skrev förut så ska jag tömköra. Hoppas han är duktig! Jag kan ju lite grunder, men han är van. Hejdå, måste va social nu. :)




På bussen

Sitter nu på bussen påväg ut till stallet. Ska rida dressyr och tror jag ska öva på LC:1 programmet. Utebanan har fryst så jag hoppas jag hinner rida innan lektiornerna annars får jag rida med på någon eller vänta till fritimmen.

Förlåt för luddigt och okategoriserat inlägg men bloggar från telefonen


Lucia Firande

Åh älskar verkligen siggestas lucia firande. Jag var med förra året i maskeradhoppningen och VANN! Jag och Yanna hade inte planerat innan utan hade bara bestämt ett tema och att vi skulle ha skinjackor. Men dom dömer inte bara utklädnanden utan presentation och musiken.
Här är våra poäng: Utkläddnad- 5 Musikval-5 Presentation-5 Still 4 Vi fick 4 på stilen för vi råka riva ett hinder. Jag kom ihåg känslan det var så jäkla kul. Står verkligen massa och tittar på och hindrerna är väldigt tittiga musiken är hög. Var verkligen nöjd efteråt att jag och Victor var så duktiga.
I år ska jag inte vara med. Men ebba och Victor ska vara med i maskeradhoppningen. Såklart kommer jag ta med kameran och fota. Tror dock inte bilderna blir så bra.
Men det jag ville komma till. Alla är välkommna att komma och kolla! Det är verkligen mysigt och roligt!

Kommer även vara en dressyrclinic innan om lätta hjälper. Kan kolla upp tid om någon vill.


Bloggtävling

Länk till inlägget

Dagens fråga

Herregud! Det snöar, äntligen. Dock tror jag att det kommer smälta bort under kvällen. Eftersom det är inte så jätte kallt ute. Tänk er en jul utan snö, skulle aldrig gå.
Jag och Vilma bor ju i Stockholm och här har vi lite snö, men då kom man ju in på vart bor du? tror dock de flesta bor här. Men alltid kul att veta! Så det får bli dagens fråga!
VART BOR DU? Göteborg, Sthlm, Malmö..... Tacksam för alla svar!
/ Ida och Victor

Åhh blogg.se....

Hej :) Hade såklart gjort ett tidsinställt för dagen men, det kom ju upp den tiden jag skrev det även fast jag hade ställt in. Men nog med problem om blogg.se Det är verkligen jättekul att ni kommenterar fina grejer! Värmer verkligen.
Har varit i skolan och haft en allmänt tråkig måndag. Ingen suprise? Men det var roligt att träffa en kompis som har vart i NY i en vecka och såklart alla andra underbara. Jag fick en söt liten sovgoströja. Nu måste jag sätta mig ner och plugga plus käka mellis. Ska nämligen på innebandy lite senare. Jag har 2 prov denna vecka... Yeah
Känner verkligen att mitt bildgalleri behövs uppdateras. Btw Ebba rider Victor idag.

Svenska

Hej! Just nu sitter jag på svenska lektionen, men jag har gjort klart alla arbeten så det är lugnt. 10 i 3 så slutar vi, då åker jag och hämtar min lillebror och sen blir det hem och plugga SO och Fysik! Men livet är långtråkigt, haha...
Imorgon så har jag min häst, jag ska tömköra och jag tror att Hanna skulle hjälpa mig lite. Tänkte se hur han rör sig från marken, eftersom att jag kännt att han är lite konstig att rida så vill jag se hur han rör sig helt enkelt.
Nu så ska jag läsa lite!
Jag och min fining!
/Vilma

Tävlingar 2011/2012

Blev lite inspirerad av Idas inlägg så tänkte ta och skriva lite om mina tävlingsplaner. Jag tränar stenhårt med Tin-Tin ca. ett pass i veckan, då det är en ridskoleponny, och det går verkligen framåt! Vi tränar för Elin som passar oss perfekt och jag har verkligen hittat honom.

Tillsammans tävlar vi i Ponnycupen, en cup där man rider andras och sina egna hästar. Vi har en så länge tävlat 2 gånger hemma, på den ena gick det inte alls, och på den andra vann vi! Jag har fått en förfrågan om jag vill "kvala" in till dvs.3 med Tin, det är ett möte vi ska gå på, och den chansen ska jag ta. Har hyfsat god tävlingsvana nu.

Tyvärr så tävlar jag nästan ingen hoppning förutom klubbhoppningar, dels för att min b-ponny tid har börjat rinna ut och dels för att mitt dressyrintresse börjat ta över. Jag tränar dock fortfarande Lukas, och tillsammans har vi vunnit en tävling, fått två clear round placeringar, kommit trea på en och tvåa på KM. Vi har fått en placering i varje tävling och det har knappast berott på mig- det är Lukas som är den stensäkra.

Cooper har jag aldrig tävlat, för att varje gång så har det kommit något annat mellan. Men det gör faktiskt inte så mycket, för mig så är träningen viktigast. Så länge jag inte lider av det ser jag inte nån större idé att kasta ut mig och Cooper på en tävlingsbana innan jag är 100% säker på det.

Så till nästa år så hoppas jag att det blir ännu mer ute på tävlingsbanorna- och för hoppningsvis med Ida- inom dressyr.

/Vilma

Vill verkligen

Nu ska jag verkligen börja hårdträna, jag ska trimma trimma och trimma. Vill verkligen komma ut och tävla. Nu har jag ju vart med på många tävlingar och har tävlingsvana (iaf som hästkötare) Har fått frågan om jag vill vara med i div 3 dressyr. Men det sker en utagningen så jag har ju aldrigt tävlat så seriöst.
 Men jag ska verkligen försöka nå målet! Målet är att komma ut och tävla både i dressyr och hoppning.

Tävlar du något med din, ridskolan eller foderponny? Eller tränar du hemma?

 
(vet att nosgrimman sitter fel)

Kingsland Bomber Jacket

På Globen köpte jag en KL-bomber jacket på 20% rea, och jag är otroligt nöjd att jag köpte den! Den har hållt alla egenskaper jag har velat, den är varm men inte för varm, man får plats med en tjock eller tunn tröja under, den åker inte upp och så har den ett sjukt snyggt utséende!

Nu hoppas vi bara på att kvalitén är bra och att den var värd dom 1119 kr den kostade. Men hittils- så var
den det.


Precis den här modellen har jag!
/Vilma

Uteritt

Idag så vaknade jag ganska tidigt, eller relativt för att vara mig, klockan nio. Sedan så åt jag frukost, kollade på film och klädde på mig, och efter det fick jag sjuts till bussen! Åkte ut till stallet, mockade och hämtade hästen i hagen. Han var inte farligt lerig, men jag borstade i ca. 40 min, skyddade och satte på reflexband runt skydden (dressyrtanten använde teknik skydd!), sadlade, satte på ländtäcke, tränsade och så red jag iväg med Hannas mamma, Ulrika, som red Laban.

Allting gick bra tills vi kom till sträckan där man går på en stig längs sommarhagen. Där så prasslade det till, och Cooper reagerade. Det var ett djur som hade dragit ner tråden och där satt det ett plastband, som Laban råkade trassla in sig i. Ulrika hoppade av för att försöka ta bort den men då så fick Laban panik och började hoppa runt, klev på Ulrika som också blev intrasslad.

Jag ringde Hanna, fångade Laban och så red Hanna och Jag vidare. Som tur var så var det inte något väldigt farligt med varken Laban eller Ulrika, men det hade kunnat gå så illa... Det blev iallafall en mysig tur tillslut, dock lite kall, utan krav med bara lite trav inslag.

Efter det borstade jag, städade skåpet och åkte hem!

/Vilma

Var med du också!


Min önskelista i hästväg

Jag önskar mig inte så jättemycket i hästväg, då jag har så mycket. Men man vill ju alltid ha mera :P

Ridfleece, vet att jag ska få då Mamma och Pappa köpte en på globen. Märke spooks.
Finare gummistövlar, kanske dock inga att ha i stallet. Gärna Hunters!
Stor utprintad bild på mig och Victor.

Det var det jag önska mig i hästväg, men jag vill nog inte ha så många andra saker. Eller jo, men inga som jag verkligen vill ha.
Vill ni se min vanliga önskelista?

Mina favoritbloggar

Jag läser många bloggar och är i princip bloggberoende.
Min favoritblogg är Carlsson På Taket, en grym blogg med varierat innehåll och mycket utrustning, en blogg i precis min smak helt enkelt! Sara verkar dessutom ha en väldigt vettig syn på hästhållning, hon uppdaterar tyvärr inte lika mycket som förut men hon uppdaterar med genomtänkta saker. Så ett stort plus till henne!

http://carlssonpataket.se

Bloggen som jag lite senare checkar in är Johanna Grant. En grymt smarttänkande tjej som för det mesta har en fin stil på utrustning. Hon bjuder på fräscha, fina bilder och ger en hemtrevlig stämning, hon är väldigt nytänkande och mysig. En förebild- helt klart.

http://johannagrant.se

En lite mindre blogg som jag även kollar ofta, är Ebbas Ponny Prylar. Hon skriver mest om utrustning, vilket jag älskar och vi har för det mesta samma smak.

http://ebbasponnyprylar.devote.se

Sedan kollar jag förstås Dressyrmupparna, dock intresserar inte Linns inlägg mig längre. Ingrids däremot tycker jag supermycket om, bloggen är ju förstås bra, men det känns som att den sjunkit litegranna.

Team SL älskar jag, båda två, eftersom att dom är otroligt vettiga och inte rädda för att ta dom känsliga diskussionsämnena. Linn har en underbar, rak attityd som gör en glad för varje inlägg man läser, och Sofia är otroligt duktig på hästarna, och har en klar hästhållning med ett roligt språk. Det gör bloggen till en höjdare.

Ponny och Ryttare kollar jag ibland, dom tycker jag om, ibland Dressyrfjollorna mest för att man ser dom överallt (dom är dock lite tråkiga ibland). Nellie Berntsson för att se vad som hänt henne (grym tjej!), och så förstås mina vänner, Dressage World osv. Annars blir det mest inklick på vad som man hittar.

På skvallerbloggsfronten har jag slutat läsa Ponnysanning eftersom att deras blogg skriver enligt mig helt genomtråkigt skvaller om att Nellie stavat fel på ett namn. Det är vad jag tycker, okej?
Inget skit om det, tack. :) Nyaste bloggen Ryttarmosaren.blogspot.com är dock riktigt underhållande och skriver okej skvaller. Alltså, dom är okejsnälla.

Sedan klickar jag inte på dom här Jacob & Nicholai och dom ibland. Dom ger mig inget och jag kollar dom bara när jag har tid.

Kort och gott läser jag mest hoppbloggar, älskar hopp fast jag är dressyr haha, och klickar mig mest runt. Håller ni med mig, eller har ni en helt annan åsikt?
/Vilma


Julen

Känns helt otroligt att julen snart är här! Ingen snö men jag har redan börjat förbereda. Har dock bara köpt julklapp till en utav 7 om inte mer. För att väcka julstämmningen lite extra kan man gå på Julmarknad. Jag ska göra det idag med Farfar, Liljan, Lina och Pappa. Ska bli hur mysigt som helst!
Har fått önskan att visa min önskelista i hästväg och det ska bli!
Gillar du Vintern?


Svar på kommentar:


Svar: Hej Elin! Självklart så ska vi skriva om båda sakerna- jättebra att du sa till om det. Håll utkik imorgon, så kommer min önskelista och blogglistan upp från min sida i alla fall.

Fortsätt gärna komma med idéer som kan få Vivc bättre :)

Jag och Ida i somras, bästa bloggparet! Att jag ser ut som en mupp, hör inte till saken...
/Vilma

Back on Track

Hej alla vivcläsare! Gud vad jag har saknat vivc, har ju bloggat under tiden men aldrig fått till den här känslan som vi hade här. Men nu är jag och Vilma tillbaka. Bättre än någonsin!

Det har hänt väldigt mycket när VIVC har legat nere, har fått hjärnhinneinflammation, Victor har blivit frisk (i slutet på juni) börjat i en ny skola m.m Men nu när jag går i en mer "pluggskola" kommer jag inte ha lika mycket tid men kommer alltid försöka att blogga, kommer verkligen.

Mysdag med Mamma

Idag så tog jag en riktigt lång sovmorgon, och sen så åkte jag och Mamma till Sickla och julhandlade lite. Jag fick med mig två fina boxar från en inredningsbutik, ni ska få se vad jag har dem till lite senare (:

Efter det gick vi till Specsavers och fixade nya glasögon till mig. Jag har -2.5 i styrka så jag är i princip blind, dock är har jag bara dålig syn på långt håll. Beställde ett par pilotbågar och ett par bruna. Supersnyggt!

Hur har eran söndag varit då?

Tin & Jag!
//Vilma

Första inlägget på länge...

Hej allihopa! Nu var det ju ett tag sen vi hade Vivc, men vi hoppas att alla tycker det kommer bli grymt igen. Kommentarer tas gärna emot, vi  är sjukt sugna på att blogga igen!

Igår hoppade jag Tintin, istället för Lukas, och det var höjdhoppning. Tin är egentligen en liten fegis men 1.05 flög vi över och det tyckte han var jättekul. Då slutade vi där han tyckte det var kul. Jättebra att han har lusten igen, ponnyn! :)

Cooper fick sig också ett pass, dock bara skritt på långa tyglar och lite trav. Han kändes inte riktigt bra och var helt sjukt seg, och jag vill inte sitta och slå eller banka ihjäl, då skrittar jag hellre på långa tyglar.

I Torsdags gick det likadant med Cooper, men sedan red jag dubbelpass på Tin-Tin och det gick så jäkla bra! :D Vi samlade tills han nästan gick på stället, tempoväxlade, gorde serpentiner och volter, skänkelvikningar. Han var så himla fin, bästen.

Nämen kolla vilken sötnos!

We are back on track!

Efter ett drygt år så har vi bestämt oss för att starta upp Vivc igen. Lite för att vi saknat den, våra grymma bloggläsare (!) och för att Vivc är den bloggen som vi satsat mest på. Vi är sugna på att göra ett försök till, och vi är sugna på att göra det med er.

Så om alla är med, hoppar på karusellen Vivc och lovar att följa oss, så lovar vi att Vivc kommer starta upp med nytt, grymt innehåll.

Och vi gör det med våra fina hästar.

Läget just nu:
Victor tränas för fullt och efter jul kommer Ida börja hoppträna och tävla.

Cooper har fått en kiropraktor behandlig och mår så där, om 1 vecka vet vi hur det blir med Prinsen. Vilma tävlar annars Tin.

RSS 2.0